Aegir Divecenter

Terugroepacties

11-11-2014 Aqua Lung SureLock II Loodpocket Handgrepen (Alle Rubberen)

Aqua Lung voert een vrijwillige terugroepactie van alle rubber SureLock II loodpocket handgrepen uit. SureLock II is het mechanische gewicht release system dat sinds 2009 op de meeste Aqua Lung trimvesten (BCD) gebruikt wordt. Aqua Lung wil, ongeacht of u de originele rubber handgrepen of een reeds herziene rubber handgrepen van de vorige terugroepactie heeft, ze nu graag vervangen voor de nieuwste generatie handgreep (code SD12396). Aqua Lung is bezorgd over de verwachte levensduur van beide modellen rubber handgrepen. Als gevolg van scheiding, barsten, scheuren of breken van het rubber kan een storing optreden. Wanneer dit tijdens een duik zou gebeuren, dan zal de loodpocket vergrendeld in het trimvest blijven zitten. Er zijn geen voorvallen bekend dat dit onder water is gebeurd en er zijn geen gewonden gemeld, maar Aqua Lung gelooft dat een recall (terugroep) een veilige en juiste actie is om te ondernemen. De nieuwste generatie van de handgreep is niet afhankelijk van rubber en wordt als veel sterker en veiliger beschouwd.

Aqua Lung Surelock II Foutieve Clips Aqua Lung Surelock II Correcte Clip
Beide versies van het rubberen handgreep worden teruggeroepen De vervangende handgreep maakt gebruik van geweven stof in plaats van rubber.

Oplossing

Consumenten moeten onmiddellijk stoppen met het gebruiken van hun trimvesten met rubber Sure Lock II loodpockets. Breng de loodpockets naar uw dichtstbijzijnde erkende Aqua Lung dealer of Aqua Lung Dive Center. Het vervangen van de handgrepen is een snel proces, daardoor zullen zij in staat zijn om uw handvatten voor u te vervangen terwijl u wacht. De vervanging wordt onder garantie uitgevoerd en u zult daarom niet te maken krijgen met kosten.

Deze recall wordt uitgevoerd in samenwerking met de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission.

Consumenten en Aqua Lung Dealers uit Nederland kunnen voor meer informatie contact opnemen met AmilcoSports per telefoonnummer 0166-601060 of per email met contact@amilco.nl.

Aegir Divecenter
Havenstraat 34a
6171 EE  Stein
+31 (0)46 - 433 3894
info@aegir.nl